Kostenlose Xvideos Porno

MIÓD LIPOWY

Ma wyrobioną, tradycyjnie dobrą opinię wśród konsuentów. Odznacza się rzeczywiście korzystnymi cechami smakowymi wyraźny, dość ostry smak, silny aromat lipowy, a barwa jego jest jasno- ursztynowa. Posiada też silne własności bakteriobójcze, które w medy- nie ludowej są od wieków wykorzystywane w leczeniu przeziębień stanów zapalnych gardła. Jednak produkcja tego gatunku miodu Polsce jest niewielka, gdyż lipy nie występują w większych skupi- ach, a ponadto kwitnienie lipy rzadko zbiega się z okresem pogody zyjającej jej nektarowaniu.

MIÓD GRYCZANY

dość wyraźnie odróżnia się wyglądem oraz cecha- smakowymi od innych miodów odmianowych. Ten typowy dla po- dniowo-wschodnich rejonów Polski miód jest ciemno zabarwiony, po- ada silny aromat, podobny do zapachu kwiatów gryki oraz ostry smak rapiący w gardle). Szczególnie ceniony jest w przetwórstwie, gdyż jego datek zarówno w miodach pitnych, jak i w wyrobach cukierniczych ierniki, cukierki) znacznie uwydatnia „miodowy”.