Dania na dzień

Kolacja: dwa kawałki razowego chleba z masłem, 200 g pieczeni wołowej na zimno, duża szklanka soku z marchwi. Dzień piąty
Śniadanie: sałatka z owoców w dowolnej ilości. Obiad: stek cielęcy 250 g, marchew utarta na tarce o dużych oczkach — 250 g, jeden duży ziemniak ugotowany w łupinie. Stek należy krótko obsmażyć na oliwie, marchew udusić, doprawić solą. Kolacja: sałata zielona albo mieszana w dowolnej ilości, doprawiona sosem z łyżeczki oliwy i zmieszana z winnym octem lub sokiem z cytryny, lekko posolona.
Dzień szósty Śniadanie: 200 g marchwi utartej, doprawionej sokiem z cytryny i zmieszanej z łyżeczką miodu, jeden kawałek chleba razowego z masłem. Obiad: połówkę kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ze śmietany (150 g), dwóch łyżek mleka, 90 g żółtego sera, posiekanego szczypiorku i natki pietruszki zrobić sos. Zalać nim kalafior i zapiec. Kolacja: drugą połowę kalafiora lekko obgotować, doprawić oliwą, sokiem z cytryny i odrobiną soli, do tego jeden kawałek razowego chleba z masłem. Dzień siódmy Śniadanie: dwa rogaliki z masłem, filiżanka kawy lub herbaty, jedna duża szklanka soku z marchwi. Obiad: filety z ryby (200 g). Dwie duże marchwie pokrojone w kostkę, pół szklanki śmietany, sól do smaku. Marchew poddusić, wyłożyć do naczynia żaroodpornego razem z filetami. Zalać sosem: śmietanę zmieszać z odrobiną wody, sokiem wyciśniętym z połowy marchwi, solą i pieprzem. Zapiekać w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Kolacja: sałatka z owoców w dowolnej ilości.

Cześć, mam na imię Pankracy i jak wskazuje moje imię, nie jestem człowiekiem, który zamykałby się w pewnych ramach zainteresowań. Jestem hobbystą. Uwielbiam łowić ryby, jeździć na rowerze, wykonywać zdjęcia, wszystko co tylko sprawia mi przyjemność! Stąd też idea powstania tego bloga 🙂